De Meerstede

Wonen, Zorg en Welzijn accommodatie.

Nijkampenweg 73.

7815 GB Emmen.

Tel: 0591 613909.

 

De Meerstede is een multifunctioneel gebouw dat een prachtige uitstraling heeft in de oudste woonwijk van de gemeente Emmen.

Op 10 oktober 2008 werd het gebouw geopend en werd dit complex van woningcoöperatie Domesta overgedragen aan de Zorggroep Tangenborgh, Welzijngroep Sedna en de Stichting Welzijnswerk Emmermeer. Iedereen heeft een eigen zelfstandig programma en door middel van een link kan Zorggroep Tangenborgh laten zien hoe groot deze organisatie is.

Het zelfde geldt voor Sedna. Stichting WEM is een kleine organisatie die alleen in de woonwijk Emmermeer actief is. Toch is dit de instelling die de meeste contacten met de bevolking heeft. Daarom is het erg belangrijk dat WEM het visitekaartje is en zorgt voor het beheer en de huismeesterfunctie om de drempel zo laag mogelijk te houden voor de bevolking. Op alle werkdagen is de Meerstede geopend voor vele activiteiten gericht op vooral ouderen, maar ook jongeren hebben de ruimte. Er zijn regelmatig studenten te vinden die met jongeren gaan sporten en ook lessen geven op de basisscholen in de wijk. Voor ouderen zijn vele activiteiten in de Meerstede.

Ook de Brede School krijgt steeds meer een plaats in de wijk. Verder heeft de Meerstede 68 appartementen die bewoond worden door ouderen. De Zorggroep Tangenborgh heeft een dagopvang voor geïndiceerde ouderen en het restaurant voor 50+ biedt dagelijks tussen 17.00 en 19.00 uur een heerlijke maaltijd voor een zeer redelijke prijs.

Ook ouderen uit de woonwijk Emmermeer mogen hiervan gebruik maken. Bent u nieuwsgierig geworden?

Kom rustig even binnen kijken of kom een kopje koffie of thee drinken. U bent bij ons op werkdagen van 9.30 uur tot ’s avonds 22.00 uur altijd welkom!