De Meerstede

De Meerstede is een multifunctioneel gebouw dat een prachtige uitstraling heeft in de oudste woonwijk van de gemeente Emmen.

In oktober 2008 werd het gebouw geopend en door woningcoöperatie Domesta overgedragen aan de Zorggroep Tangenborgh, Welzijngroep Sedna en de Stichting Welzijnswerk Emmermeer.


De Meerstede heeft 68 appartementen die bewoond worden door ouderen. De appartementen zijn hiervoor volledig toegerust. Wie thuis zorg nodig doet een beroep doen op Thuiszorg Tangenborgh. Door middel van een intake zal dan worden bepaald welke zorg geleverd kan worden. Thuiszorg Tangenborgh werkt met vaste en kleinschalige teams van professionele en ervaren medewerkers, vanuit Meerstede is een thuiszorgteam actief voor de bewoners van Meerstede én in de wijk.
Zelfstandig wonende ouderen die ondersteuning nodig hebben in het dagelijks leven, kunnen kiezen voor dagverzorging dat door Tangenborgh in Meerstede wordt aangeboden: Dagopvang De Wieken
Tangenborgh biedt ook personenalarmering aan, hiermee wordt met één druk op de knop hulp ingeschakeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Stichting WEM is een kleine organisatie die alleen in de woonwijk Emmermeer actief is. Toch is dit de instelling die de meeste contacten met de bevolking heeft. Daarom is het erg belangrijk dat WEM het visitekaartje is en zorgt voor het beheer en de huismeesterfunctie om de drempel zo laag mogelijk te houden voor de bevolking.

Op alle werkdagen is de Meerstede geopend voor vele activiteiten gericht op vooral ouderen, maar ook jongeren hebben de ruimte. Er zijn regelmatig studenten te vinden die met jongeren gaan sporten en lessen geven op de basisscholen in de wijk. Voor ouderen zijn vele activiteiten in de Meerstede.

In Meerstede bevind zich een restaurant dat warme maaltijden aanbiedt voor een geringe prijs.

Ook de Brede School krijgt steeds meer een plaats in de wijk.

Voor vragen inzake de zorg kunt u op werkdagen bij ons binnenlopen of anders contact opnemen via telefoonnummer 0591-653442.